Forside arrow DR på Besøg
 
 
 
Hvad kan klinikken tilbyde?

Diagnosticering og behandling af øjets muskler samt træning af motorikken i forbindelse med f.eks. indlæring.

Når det handler om syn og træning, drejer det sig samtidig om udvikling, motorik, balance og kropskoordination.

Omkring øjet sidder 6 muskler, der gør det muligt at styre øjets bevægelser. Det er meget vigtigt, at de 6 muskler arbejder godt sammen, ellers drejer øjet ikke nøjagtigt mod det punkt, du ønsker at se på.

Der er 6 muskler på højre øje og 6 muskler på venstre øje, der skal arbejde sammen. Det kræver en god koordinationsevne for at få dine øjne til at arbejde sammen. Dette samarbejde kaldes samsyn.

Sanseintegration og forbedringer af motorikken er en vigtig del af træningen, da alle sanser spiller ind på hjernens evne til at arbejde med indtryk fra disse.

Klinikken arbejder især med:

  • Synssans
  • Følesans
  • Labyrintsans
  • Muskel/ledsans

da disse sanser er vigtige for bl.a. at undgå skoleproblemer og læsevanskeligheder.

Jeg tilbyder nu også artikulationshjælp til højtlæsning, og jeg er i 2009 autoriseret af Kjeld Johansen, Baltic Dyslexia Research Lab. ApS til at udarbejde individuelle lydterapi cd'er til vores allerede eksisterende auditive stimulation. 

Hvem er vi?
Jeg har flere konsulenter til at hjælpe mig, som alle har meget gode og forskellige grunduddannelser, så vi har en bred vifte af forskellig erfaring.

Der arbejdes løbende på at udvikle og forbedre vore evner indenfor synstræning og sansemotorisk stimulation, bl.a. med Anne Brodersens og Bente Pedersens årskursus i grundmotorik og visuel-kognitivt kursus i USA.

 

 

Dorte 
Dorthe Borgkvist

 

 © 2020 Syn & Indlæring
Webzoo - Joomla design