Forside arrow Klient beretninger arrow Læse-stave vanskeligheder
 
 
 
Klienthistorie sendt fra Andreas

Det hele startede med, at jeg syntes, det var svært at læse en tætskrevet side, at huske det jeg havde læst og at få en forståelse af det læste. Jeg læste tit de små ord forkert og gættede på dem i stedet for, men det var forkert de fleste gange. Jeg blev terpet i læsning, også selvom jeg ikke havde noget for. Min mor og jeg blev engang imellem sure på hinanden. Min mor kunne ikke forstå, hvorfor jeg ikke blev bedre og bedre. Jeg blev mere og mere usikker og var lidt bange og nervøs, når jeg skulle læse for hende.

I skolen læste jeg helst ikke højt. Jeg var bange for, at mine klassekammerater skulle begynde at grine af mig. Jeg læste jo som et hakkebræt. Skolens læsekursus hjalp ikke meget. Det var meget "Læs let"-bøger med små lette ord og meget lidt skrevet på linierne. Det gik fint, og det var jeg god til, men så snart jeg så læsebogen, som blev brugt på klassen, blev jeg frygtelig nervøs. Der stod lange svære ord, og siderne var tætskrevet. Jeg havde også fået kontakt med læsekonsulenten, da min mor troede, jeg måske var ordblind. Men det var jeg ikke. Læselæreren fortalte min lærer og min mor noget, som ville kunne hjælpe mig lidt. Det var svært at få i gang, jeg var faktisk stået af ræset med læsning.

Så tog min mor sagen i egen hånd. Hun surfede på nettet under læseproblemer, problembørn, svært ved læsning osv. På den måde kom hun i kontakt med Syn og indlæringsklinikken i Harlev. Hun fik en tid til mig til nærmere undersøgelse og ud fra det kunne de sige, om de kunne hjælpe mig. Det mente de, at de kunne. Jeg begyndte på klinikken. Var der ca. 1 gang om måneden. Jeg var meget spændt og glædede mig. Tænk at kunne læse bedre og lettere kunne overskue siderne. Når jeg var på klinikken, viste min træner mig nogle øvelser, som jeg så havde for til næste gang.

Øvelserne var f.eks.:

Snurre 3 gange rundt med hovedet nedad. Gå på line med strømpefødder og bare tæer. Sjippe forlæns og baglæns og med krydsede arme. Kaste 10 forskellige ting i en spand skiftevis med klap på højre og venstre øje. Jeg fik en lille bold, som skulle hænges op i loftet, og jeg skulle ligge under den og kigge på den, mens den drejede rundt, vandret, lodret og sidelæns. Trillebør, krabbefodbold og kolbøtter kom også på programmet. Jeg kunne nævne mange flere. Jeg øvede hver dag ca. 20-30 minutter. Det var sjovt, jeg skulle jo gerne blive bedre og bedre. Det bedste var, når jeg skulle op til min træner, for hun var god til at rose mig og give mig små sejre. Nye øvelser fik jeg til næste gang, og det var spændende, hvad hun fandt på. Efter ca. 4-5 gange på klinikken kunne min mor mærke en forbedring med min læsning. Det var en super dejlig fornemmelse, det virkede altså.

Jeg syntes, det var sjovt og spændende at øve/arbejde med øvelserne. Jeg mærkede også pludselig, at det hele blev nemmere i skolen, og det var nok til at fortsætte med øvelserne. Tænk pludselig var det lettere at læse og at overskue bøgerne og hvad der stod på siderne. Jeg begyndte også at læse alt, hvad jeg så. En ny verden havde åbnet sig for mig.

Jeg har glædet mig hver gang til at besøge min træner, for hun har lært mig at læse. Hvordan takker man? Efter 15 gange hos hende blev jeg testet, som jeg også blev i starten. Øjenkoordinationen/samsynet havde ændret sig fra 7 år til 11-12 år, så jeg var færdig hos hende. Nu var det bare at læse og læse for at blive bedre. Jeg er glad for, at jeg er blevet så god, men det var rigtigt trist, at jeg ikke skulle besøge hende mere. Jeg vil savne hende og klinikken.

En god ting mere. Da jeg startede, brugte jeg briller, men som mine øjne er nu, behøver jeg det ikke mere. Det hele har været arbejdet værd og har haft en stor betydning for mig og min familie. Endnu engang tak.

Mange knus Andreas Gyberg.

 

 

KLIENTHISTORIE SARA 12 ÅR

Hej, mit navn er Sara Jacobsen. Jeg er 12 år.

Jeg har gået ude ved Syn og Indlæring i 1 år. Jeg synes, det har været et hårdt forløb, men det har helt klart også været træningen og pengene værd for mig! Jeg har midtvej været ved at løbe helt kold i det, men jeg blev ved, og det har gjort rigtigt meget, at jeg blev ved.

Det har været et hårdt år, når man går i sjette klasse med lektier, og vennerne skal der jo også være tid til, synes jeg. Det er hårdt, fordi det kræver meget - mindst en halv times træning hver dag, og det er ret hårdt. Der er nogen øvelser, der er rigtigt hårde - fx bolden, snurre-rundt turene og harrys kuglepen. Men det er også dem, som gør den store forskel.

Jeg har rykket mig rigtigt meget indenfor det her år. Jeg kan tydeligt mærke forskel i både dansk, matematik og engelsk. Før jul ville min engelsklærer bedømme mig under middel, men nu har hun bedømt mig til middel. Så det var rigtigt dejligt at få at vide. I dansk ligger jeg middel og i nogen ting lidt over middel, i stile og den slags med at skrive historier. Så det er dejligt at kunne se hvor meget jeg har rykket mig siden sommerferien.

Man skal forberede sig på et hårdt år. Je gkan kun sige, at det helt klart er det hele værd, og jeg kan virkeligt godt anbefale det. Håber I får samme udvikling som mig.

Hilsen Sara Jacobsen

P.S. Det er nogle søde trænere, man får!!

 

JULIES HISTORIE

14.september 2010

Jeg startede mine øvelser for knap 1 år siden. Min mor og jeg troede egentligt og håbede på, at jeg kunne nå målet på ca. 3 måneder, men det tog altså lidt længere tid.

Jeg har altid haft nemt ved alt - undtagen at læse. Løb på inline rulleskøjter som 2-årig og danser elitedans mange gange om ugen, men at læse var bare så svært!

Tak til Dorthe, fordi du fandt ud af, hvorfor jeg ikke kunne læse.

Tak til Karin for mange sjove timer, som førte mig godt ind i mange øvelser med klodser og sjov med rush hour! Det var mange hårde måneder, men kampgejsten var der hele tiden, eller i hvert fald næsten. Så videre til Dorthe igen, som stod for toptræningen, og der fik jeg igen et lille dyk, men fortsatte. Min mor kan stadig huske, hvordan jeg brød totalt grædende sammen, da klodserne drillede og jeg følte, at det var totalt håbløst. (Nu kan jeg vende, skrå, flippe, dreje, dobbeltflip mm)

Tak til søde og smukke Bettina, som fik mig i mål og gav mig en hel masse selvtillid.

NU kan jeg meget stolt læse!!!

 

Knus Julie - 10 år.

 © 2020 Syn & Indlæring
Webzoo - Joomla design